Τις περισσότερες φορές, τα ματαιωμένα όνειρα των παιδιών, προκαλούν αιμορραγικές πληγές που σκοτεινιάζουν με μιζέρια και φθόνο τις ζωές τους.

Κάποιες λίγες φορές, μετά από χρόνια και σκληρές μάχες, μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να κλείσουν αυτές τις πληγές τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια μια καλή, τίμια αν και ανεκπλήρωτη ζωή.

Κάποιες σπάνιες φορές, τα ματαιωμένα όνειρα πυροδοτούν πάθη αγάπης και κατάφασης.
Ο Μιχαλάκης του Σταυρακογιάννη, μέχρι να γίνει ο Μιχαήλ Ιωάννου Σταυρακάκης, πάλεψε με την απάνθρωπη εκμετάλλευση και με την άδικη ματαίωση των παιδικών του ονείρων.

Μέσα από μυστηριώδεις διαδικασίες όμως, αντί να μετατραπεί σε έναν κυνικό και εκδικητικό άνθρωπο, αποφάσισε να προσφέρει ότι δεν του πρόσφεραν. Εκπαίδευση και γνώση.

Ταυτόχρονα, είχε το μεγαλείο, στο χτίσιμο του ψηφιδωτού της ζωής του, στην αυτοβιογραφία του με τις τόσες αμέτρητες καταγραμμένες λεπτομέρειες, να ξεχάσει να βάλει την πιο λαμπερή: την ψηφίδα του Γυμνασίου. Την ξεχνά; Φυσικά και όχι! Η κυρίαρχη σεμνότητά του τον εμποδίζει.

Σε αυτά τα δύο βασικά μηνύματα που εξέπεμψε ο βίος του, στην προσφορά και στη σεμνότητα, εστιάζουμε ως σύλλογος αποφοίτων του Γυμνασίου του.

Με τις δράσεις μας δηλαδή σεμνά και ουσιαστικά θα πρέπει να βοηθήσουμε να ενισχυθεί και να προεκταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων, να βελτιωθούν τα μέσα που απαιτούνται για να γίνει αυτό και να συνδεθεί το σχολείο άμεσα με την ορεινή κοινωνία της περιοχής. Ο τρόπος περιγράφεται καθαρά από το καταστατικό μας.


© 2022. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΣΤΑΥΡΑΚΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ. Powered by antilipsis